En analyse av data fra det siste århundret avslører at klimarelaterte dødsfall har falt med 98 %. På 1920-tallet døde i gjennomsnitt 485,000 mennesker årlig i klimarelaterte katastrofer som flom, tørke, stormer og skogbranner. I det siste tiåret, fra 2014 til 2023, falt dette tallet til mindre enn 9,000 per år.
Årsaken til dette dramatiske fallet er teknologisk innovasjon, bedre tilpasning og effektiv varsling. Eksempler inkluderer Bangladesh, som har redusert årlige dødsfall fra orkaner fra hundretusener i 1970 til kun 160 i det siste tiåret, gjennom forbedrede varslingssystemer og evakueringsstrategier.
Til tross for nedgangen fokuserer media ofte på økningen i antall rapporterte hendelser, inkludert mindre alvorlige hendelser, som et bevis på klimaendringenes ødeleggelser. Lomborg hevder at denne tilnærmingen skaper overdrivelser og feilprioriteringer i klimapolitikken.
Han påpeker at tilpasning og rikdom gir effektive løsninger. For eksempel viser modeller at ved å forbedre kystbeskyttelsen kan antall personer som opplever årlig oversvømmelse reduseres fra 3,4 millioner i dag til kun 15,000 i 2100, til en kostnad på 0,005 % av verdens BNP.
Artikkelen advarer mot å la overdreven frykt styre klimapolitikken, og oppfordrer til mer praktiske og kostnadseffektive løsninger fremfor hundrevis av trillioner dollar i politikk som gir begrensede resultater.